Gala anual de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca

Tindrà lloc el 10 de desembre a les 19h al Palau Montcada de Fraga
Es farà entrega del Premi «Galan a la normalització lingüística», les beques Amanda Llebot i el premi «Franja: cultura i territori»

L’Institut d’Estudis del Baix Cinca, centre col·laborador de l’Instituto de Estudios Altoaragoneses, us convida el proper dissabte 10 de desembre a la seua gala anual, que tindrà lloc en el Palau Montcada de Fraga a les 19:00 hores.

En el transcurs de l’acte, es lliurarà el premi «Galan a la normalització lingüística», que enguany vol reconèixer el fragatí Carlos Cabós (Fraga, 1976) per haver portat la nostra manera de parlar el català més enllà de les nostres fronteres a través de la seua participació com a coprotagonista en la premiada pel·lícula Alcarràs; es desvetllaran els projectes guanyadors de les beques Amanda Llebot; i es concedirà el premi «Franja: cultura i territori» corresponent a l’any 2021, que enguany vol distingir la labor del jurista José Ignacio López Susín al capdavant de la Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó per la seua persistent labor en favor de la visibilització i la dignificació de la llengua catalana a l’Aragó.

Recollirà també el premi «Franja: cultura i territori» corresponent a l’any 2019 (l’entrega no es va poder fer efectiva a causa de les mesures COVID) el cantautor matarranyenc Tomàs Bosque (La Codonyera, 1948), que va donar a conèixer la llengua de les nostres comarques en diversos recitals en la dècada dels 70 i ha continuat escrivint poesia i articles en la premsa comarcal en defensa del català a l’Aragó.

La nota musical de la gala correrà a càrrec de la cantant fragatina Júlia Cruz.